скулптура Господин Господинов

....В продължение на над 10 години, българският скулптор Господин Господинов, работи по създаването на колекция от скулптури на българските ханове, царе, будители и войводи. Всичките те са изработени от високо качествено орехово дърво, тренирано по подходящ начин и достига височина от 110-115 см, което спомага за тяхната внушителност.
... За целият този дълъг период досега , авторът е създал над 20 броя като по този начин представя на вашето внимание една наистина внушителна колекция, подходяща за колекционери, ценители и мецинати.

....През месеците март, април и май на 2007 г. скулптурът Господин Господинов изработва като безвъзмездно дарение за жителите на град София паметник от орехово дърво, изобразяващ фигурата на патриарх Евтимий с височина 3м.. Този паметник на културата се намира на столичния булевард " Джеймс Баучер", в параклис градинаката пред хотел "Кемпийски Зографски". Церемонията по откриването е проведено на 17 май 2007г. , като церемониал лентата е прерязана от кмета на регион Лозенец и председателя на Софийския народен съвет. Свещен водосвет е направен от четири свещеника на софийската патриаршия.

 

 

 

 
  скулптура Господин Господинов  
  скулптура Господин Господинов  
  скулптура Господин Господинов  
  скулптура Господин Господинов  
  скулптура Господин Господинов  
 
 
  начало галерията поръчка контакт  
 
  всички права запазени и никаква част от този проект не може да бъде използвана, без изричното съгласие на авторите
Галерия La Cantina / 2010